Man die varkensnier kreeg is na 7 weken overleden meldt de NOS.

https://nos.nl/artikel/2520134-eerste-levende-mens-met-varkensnier-overlijdt-twee-maanden-na-transplantatie

Het lijkt nog niet bekend te zijn waardoor de man is overleden. Het varken was al eerder dood. Dat dier kon GEEN nee zeggen tegen de fratsen die met hem werden uitgehaald.

Verder in het stuk schrijft de NOS dat eerder een hersendode persoon een varkensnier kreeg. Dit is vele malen erger. Een hersendood geacht mens is een levend mens waarvan  niet vaststaat wat hij van zijn omgeving ervaart (comateuze patient). Mogelijk heeft hij alles bewust meegemaakt en zijn zijn beschadigde hersenen begonnen aan herstel. Frankenstein is er niets bij. Hersendood is dood is een wereldwijde consensus waar geen wetenschappelijk bewijs voor bestaat. Medische wetenschap moet zijn gebaseerd op wetenschap. Alle artsen en medici zouden deze praktijken dan ook moeten afkeuren.
De NOS verwijst verder naar een eerder artikel waarin wordt gesproken over de transplantatie van een varkensnier bij een hersendode vrouw.
“Volgens de onderzoeksleider zagen de testresultaten van het getransplanteerde varkensorgaan er “vrij normaal uit” en maakte de nier de hoeveelheid urine die je zou verwachten van een getransplanteerde menselijke nier. Het experiment werd na 54 uur beëindigd door het uitschakelen van de beademing, waarna de vrouw overleed.”
Deze vrouw stierf dus twee keer. Eerst na de hersendoodverklaring en daarna na het uitschakelen van de beademing.

Misselijk makende praktijken voor mens en dier.